Головна » Цікаво


Анонімні Хакери націлилися на Facebook
20.08.2011, 10:12
Чим впливовішим стає соціальна мережа Facebook, тим більш пильну увагу звертають на неї зловмисники. Сьогодні відома в усьому світі хакерська група Anonymous, зламала не один десяток сайтів за останні два місяці, оголосила, що однією з таких її жертв стане дітище Марка Цукерберга. У «офіційному» Анонімні сказано заяві членів групи, що вони доберуться до 5 листопада Facebook. Ця дата була обрана не випадково: 5 листопада 1605 Гай Фокс (Guy (Guido) Fawkes), учасник порохового змови, повинен був підірвати Палату Лордів в Лондоні.

Релізі групи В прес-  хакери   не соромилися у виразах. Було сказано: "Facebook займається продажем приватної інформації урядовим установам і надає доступ до даних про кожного користувача компаніям, що займаються інформаційною безпекою. Таким чином, вони шпигують за людьми в усьому світі. Одна з таких організацій -. Це Білий Hat INFOSEC, що працює на уряди низки країн, у тому числі Єгипту та Сирії ".

Хакери з Anonymous ясно дали зрозуміти, що Facebook своїми протиправними діями перейшла їм дорогу: «Facebook є повним антиподом компаній, які ніколи не торкнеться наша операція Antisec. Причина, по якій ми доберемося до неї, криється в її змові з урядами. Користувачі вже не можуть бути впевнені в тому, що їх листування або фотографії не вивчають сторонні люди, і їм потрібно завжди думати про те, що вони пишуть і який медіаконтент викладають ».

Примітно, що соціальна мережа Facebook, на перший погляд, ніяк не пов'язана з іншими компаніями та організаціями, до яких хакери добралися трохи раніше. Наприклад, це Міжнародний Валютний Фонд, компанія News Corp і іранський уряд.

Аналітики поки не можуть пояснити, чому саме Facebook, а не яка-небудь інша соціальна мережа, стала об'єктом пильної уваги групи Anonymous. Тепер залишається дочекатися 5 листопада - в цей день світ зрозуміє, наскільки сильна дане угруповання комп'ютерних злочинців. Офіційні представники Facebook, знаючи про наміри хакерів, від спілкування з журналістами відмовляються.
Категорія: Цікаво | Додав: Neo | Теги: вконтакті
Переглядів: 867 | Завантажень: 0 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Увійти ]
 Вгору